Zorgen Sancta Maria

Zorgen

Zorg voor jong en oud

Sancta Maria focust zich op zelfstandigheid, aandacht en zorg. In de breedste zin van het woord. Dat was vroeger zo, dat is nu zo én dat is in de toekomst zo. Naast de Maria Kapel wordt een ecologisch houten gebouw ontwikkeld; de Buitenplaats. In het gebouw vestigen zich een buitenschoolse opvang, een dagbesteding, een gezamenlijke werkplaats en dierenverblijven. Naast het gebouw wordt een moestuin aangelegd. Het groene en bosrijke terrein van Sancta Maria is een ideale omgeving voor jong en oud. Ontspannen, leren, spelen, werken en ontdekken komt hier allemaal samen.

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang De Groene BSO is momenteel al op het terrein van Sancta Maria gevestigd. Deze BSO vangt kinderen op nadat de lessen op de basisscholen van onder andere Michiel de Ruyter en de Lanteerne zijn afgelopen. Het bosrijke terrein van Sancta Maria is een ideale plek voor kinderen om de natuur te ontdekken en te beleven. De leiders van de BSO organiseren het hele jaar door buitenactiviteiten en besteden aandacht aan gezond en biologisch eten. Het prikkelen van de zintuigen en het stimuleren van de creativiteit zijn dan ook de belangrijkste speerpunten van De Groene BSO.

Meer informatie over De Groene BSO vindt u op www.degroenebso.nl.

Kinderen ontdekken

de natuur

Sancta Maria

Dagbesteding

Op en in “De Buitenplaats” is ook ‘I am Recycled” gevestigd. Een bijzonder project waar van oude materialen nieuwe producten gemaakt, zoals meubelen, lampen en accessoires voor in huis. Iedereen is welkom om aan het project deel te nemen.

Het onderhoud van “De Buitenplaats”, de verzorging van de dieren, de plantenkas en de moestuin zijn in handen van Tom Samson (RIBW).

Iedereen die zijn of haar dag graag nuttig wil invullen en contact met anderen belangrijk vindt kan bij de ‘De Buitenplaats’ terecht. Jong en oud, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, de imkers of de hobbyboer; iedereen is welkom om deel te nemen. “De Buitenplaats” is de locatie voor kleinschalige dagbesteding, waar zelfstandigheid, gezelligheid en eigen inbreng centraal staan. De leiding organiseert dagelijks diverse activiteiten en er zijn vaste werkzaamheden. Benieuwd wat u zou kunnen doen bij “De Buitenplaats”? Neem contact op via de mail en dan plannen we snel een afspraak.

Meer weten over ‘De Buitenplaats’ bij Sancta Maria? Kijk dan op www.ribw-nijmegenrivierenland.nl en www.iamrecycled.nl.

Sancta Maria
Sancta Maria