Pand Sancta Maria

Over Sancta Maria

Zelfstandigheid, zorg en aandacht voor de mens. Daar draait het om bij Sancta Maria. Vroeger, nu en in de toekomst. Met deze gedachte geven wij de verschillende disciplines van Sancta Maria vorm. Het complex van Sancta Maria bestaat uit een aantal gebouwen; het voormalig damespensionaat, de aangrenzende villa, de Maria Kapel de Boerderij en de toekomstige nieuwbouw. Gezamenlijk vormen zij Sancta Maria. Een plek waar iedereen welkom is en waar iedereen zich thuis voelt. Dat is wonen bij Maria.

Pensionaat

Het voormalig damespensionaat beslaat het grootste gedeelte van het aanzicht van Sancta Maria. Hier wonen met mensen met een zorgbehoefte naast en met elkaar. Het nieuwe initiatief geeft mensen de kans om zelfstandig te wonen en geeft hen de vrijheid om zorg naar eigen wens en behoefte te regelen.

Sancta Maria

Villa Madeleine

In Villa Madeleine staat geneeskunde centraal. De praktijkruimtes worden verhuurd aan verschillende specialisten uit de alternatieve zorg. Gezamenlijk vormen zij een centrum waar bewoners en Nijmegenaren terecht kunnen voor onder andere acupunctuur, chiropractie, nieuwe therapievormen, lifestyle coaching en meer.

Zorg

voor jong

en oud

Sancta Maria

Gebouw achter het pensionaat

In het gebouw naast het pensionaat komt zorg voor jong en oud samen. Hier vindt u een buitenschoolse opvang en een dagbesteding. De buitenschoolse opvang is er voor scholieren van onder andere de basisscholen Michiel de Ruyter en De Lanteerne. De mensen van de dagbesteding zijn werkzaam op het terrein en houden zich met verschillende projecten en werkzaamheden bezig.

Sancta Maria
Sancta Maria

Maria kapel

De Maria Kapel is de plek waar mensen samenkomen. De ruimte is te huur voor verschillende maatschappelijke en sociale activiteiten en bijeenkomsten. In het gebouw grenzend aan de kapel, bevindt zich een horecagelegenheid waar u kunt genieten van een bijeenkomst, hapje en drankje.

Sancta Maria

Bijzonder buitenleven

Op het terrein van Sancta Maria voeren rust en sereniteit de boventoon. In het stadse natuurgebied vindt u loslopende schapen, ganzen, varkens en andere kleine dieren. Het terrein van ruim vier hectare groot is voor semi-openbaar. Via de achterkant van het terrein, bereikt u binnen 2 minuten de bushalte naar (of van) het centrum.