Wonen Sancta Maria

Wonen

Aandacht voor het individu

Sinds de oprichting in 1910 heeft Sancta Maria veel verschillende bewoners gehad. Bewoners met bijzondere verhalen, unieke achtergronden en specifieke behoeften. In het indrukwekkende pensionaat vonden zij een thuis en kregen zij de zorg en aandacht die ze nodig hadden. Vandaag de dag staat aandacht voor het individu nog steeds centraal in Sancta Maria. Met het nieuwe initiatief ‘Wonen bij Maria’ kunnen mensen met een (toekomstige) zorgbehoefte zelfstandig, maar met aandacht voor persoonlijke behoeften en een eigen invulling van de zorgbehoefte, wonen.

Appartementen voor zorgbehoevenden

Wonen in Sancta Maria betekent wonen in een prachtig monumentaal pand met een rijke historie. In het voormalig pensionaat worden 21 moderne appartementen gerealiseerd. De grootte van de appartementen varieert van 30 ­m2 tot 75 m2. Alle wooneenheden zijn volledig zelfstandig. Uiteraard zijn de appartementen van alle gemakken voorzien en gericht op zorgbehoevenden. Bewoners zijn verantwoordelijk voor hun eigen woonlasten.

Aandacht

voor het individu

Sancta Maria

Zorg op maat

Het doel van Sancta Maria is om mensen met een (toekomstige) zorgbehoefte, ongeacht hun leeftijd en (zorg-) achtergrond, zelfstandig te laten wonen. Dit kunnen zowel zelfstandigen als stellen zijn. De aard van de zorgbehoefte is hierbij ondergeschikt. Iedereen is anders en heeft een andere behoefte aan zorg. Het initiatief focust zich daarom op zorg op maat. De zorg wordt door de bewoner(s), partner, directe familie of mantelzorger geregeld en/of ingekocht. 

Sancta Maria
Sancta Maria

Gerenoveerd voor zorg

Bij de renovatie van het complex is zoveel mogelijk rekening gehouden met de zorgbehoeften en eventuele beperkingen van bewoners. Denk hierbij aan (brancard)liften, drempelloze deuren, een optimale brandveiligheid. De huismeester houdt een oogje in het zeil, helpt bewoners met kleine klusjes en schakelt de betreffende zorgverlener(s) in bij een eventuele noodsituatie.  De huismeester is dagelijks te vinden in de gezamenlijke woonkamer/entree van het Sancta Maria complex.

Sancta Maria

Zorg in de toekomst

In de komende jaren wordt het Sancta Maria complex verder uitgebreid. Op het terrein achter het voormalig pensionaat wordt een nieuw gedeelte gebouwd. Zodra hierover meer bekend is, wordt op deze pagina meer informatie geplaatst.

Wonen bij Maria:

  • 21 gerenoveerde appartementen
  • Praktijkruimtes
  • Speciaal voor zorgbehoevenden
  • Interessante huurprijs
  • Monumentaal pand met bijzondere historie
  • Volledig gasloos
  • Oplevering begin 2022

Interesse in een woning?

Heeft u interesse in een van de 21 appartementen van Sancta Maria? Neem dan contact op met Van de Water Beheer B.V. via 024 – 3735622. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de verschillende appartementen. Uiteraard is het ook mogelijk om via e-mail contact op te nemen via info@vandewaterbeheer.nl. Wij nodigen u graag uit voor een kennismaking en inventarisatie van uw behoeften.